24 Şubat 2010 Çarşamba

KENT VE MÜZE PANELİ YAPILIYOR




Kültürler beşiği Çukurova'nın bereketli topraklarının doğu yamacı, Kaleler Kenti Osmaniye il olunca son iki valisinin de destek ve çabalarıyla Kültür Bakanlığı'na Osmaniye Müzesi binası olarak tahsis ve devir edilen Eski Valilik binası, Yeni vali Celalettin Cerrah'ın etrefında peydahlanan şakşakçı rant düşkünlerince Kültür Bakanlığından alınıp sergi salonları için dar, bodrumsuz tek katlı binası ve küçük bahçesiyle müze olmaya uygun olmayan, Koruma altındaki eski eser statüsünde olduğu için fiziki müdahale ve büyüme şansı olmayan Sağlık Meslek Binasına taşınmak isteniyor.




Osmaniye Kastabala Çevre Platformumuzun bileşenlerine Osmaniye'nin müze mücadelesine katılmak isteyen Kınık Gazetesi, Türkocağı Derneği, Osmaniye Tanıtım Derneği, Osmaniye Musiki Derneği, Kültür ve Turizim Derneği, Eczacılar Odası ve Neva Musiki Derneği'nin de eklenmesiyle kurulan Osmaniye Müze Platformu çeşitli bilgilendirme ve hak arama mücadelesi yapmaya başladı.




Bu kapsamda 27 Şubat 2010 Cumartesi saat: 13.00'de Osmaniye Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi Salonunda Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı dünyaca ünlü Çukurova ve Eski Çağlar Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ünal ve Sinema yapımcısı ve yazar hemşehrimiz, sanat adamı Arif Keskiner'in konuşmacı olduğu, Sinema sanatçısı Tarık Akan'ın da misafir katılımcı olarak desteklediği bir "Kent ve Müze" Panel düzenledik. Afişte adı olan Rutkay Aziz son anda maazeret bildirdi. Büyük ihtimalle Necati Doğru gibi bir ulusal gazete yazarının da aramızda olmasını bekliyoruz.




Panel'in başlangıcında Neva Musiki Derneği üyelerinden oluşan bir gençler orkestrası populer müziğimizin nitelikli örneklerinden mini bir dinleti yapacaklar.


Hepinizi panelimize ve Osmaniye müzesine sahip çıkmaya bekliyoruz.

Hiç yorum yok: