22 Ocak 2011 Cumartesi

Millitvekili Hakan Çoşkun ile görüşme yapıldı

Kadirli Çevre Platformu (KAÇEP) Yürütme Kurulu Üyesi Hacı Mustafa Çuhadar'ın bildirdiğine göre MHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Hakan Coşkun KAÇEP'den görüşme talep ederek 20 Ocak 2011 Perşembe günü saat 19.00'da Kamu Çalışanları Vakfı (TURKAV) Kadirli Şubesinde KAÇEP yürütme kurulu üyeleri ve Kadirli Çimento Fabrikası davalarımızın avukatı Osman Gökahmetoğlu ile bir araya gelmiştir. Millitvekili ile Kadirli'nin başta Aşağıbozkuyu Çimento Fabrikası ve çevreye olan zararları ve mahkeme süreçlerimizin anlatılması olmak üzere çevre sorunları hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapılmıştır.

Sayın Çuhadar'ın bildirdiğine göre, geçtiğimiz günlerde plakaları 06 olan arabalarla kendilerinin Ankara'dan Çevre Bakanlığından geldiğini söyleyen bay ve bayanlı beş kişilik bir heyet çimento fabrikası yapılacak arazide incelemeler yapmıştır.

7 Ocak 2011 Cuma

http://stargazete.com/guncel/osmaniye-muzesi-nin-temeli-atildi-haber-319171.htm

Müze inşaatı temel atma töreni haberi adresidir.

Haberde görüleceği gibi temel atma töreninde yapılan açıklamalara göre yeni müze inşaatı arsasının önceden ifade edildiği gibi 7000 metrekare değil, Cebeli bereket Kültür Merkezi parkı içinde 1050 metrekare arsa içine 500 metrekare kapalı alana sahip bir bodrum bir de zemin kattan ibaret olduğu anlaşılmaktadır. Bu konuda platform üyelerimizce yapılan görev dağılımı gereği bilgi edindirme başvurularımız başlamıştır.

OSMANİYE MÜZESİNDE ÜZÜCÜ GELİŞME

2010 yılının son haftası 24 Aralık 2010 cuma günü, platformumuzun valiyi ziyaret eden heyetini oluşturan arkadaşların çoğu başta Arif Keskiner olmak üzere valilik kaleminden telefonla aranarak 27 Aralık 2010 pazartesi günü yapılacak müze yeni binasının temel atma törenine davet edildiler.
Temel atma törenine katılmama kararı alarak davete uymadık. Yeni proje ve müze yeri hakkında hiçbir şekilde bilgilendirilmediğik. Uygun bulmadığımızı çeşitli basın açıklamaları ve vali ziyaretinde dile getirmemize rağmen ve valinin ziyaretimizde verdiği sözlerin (platformumuzun uygun bulduğu ve yeni bir diş merkezi yapımına yardım etmesi halinde şimdiki Diş merkezi binasıyla birlikte eski valilik binasının müze olmaya devam ettirilmesi) aksine Osmaniye'nin layık olmadığı kadar küçük bir müze binasının müzeye uygun ve yasal olmayan bir proje ile oldu bittiye getirilerek temelinin atıldığını gazetelerden ve mesleği gereği temel atma törenine katılan platform üyesi gazeteci Ali Tıraş'tan öğrendik.
Törene platformun valiliğe ziyarete katılan ve arzu etmediğimiz tavırlar sergileyen platform üyesi ve Adana müzesinin eski müze müdürlerinden İsmet İpek'inde katıldığını müze platformumuzun kararları dışında yeni inşaatı onaylayan hal ve tavırlar sergilediğini üzüntüyle öğrendik.
Bu nedenle bu girişimden sonra Osmaniye Kastabala Çevre Platformu olarak Müze Platformu bünyesinde kalmamız uygun olmadığından Müze platformunun kurucu bileşeni olarak müze mücadelemizi Osmaniye Kastabala bileşenleri olarak yürüteceğimizi kamu oyuna açıklarız.
Bu aşamadan sonra eski müze binasındaki Osmaniye Müzesi tabelasının indirilişi sürpriz değildir.
eski müzemizin olarak Kültür Bakanlığından tescili olan Eski Osmaniye hükümet konağı binasının akıbetini takip ediyoruz.
Osmaniye yalnız ve sahipsiz değildir. Birgün gelir bugün Osmaniyeyi pazarlayan çapsız ve faşizan yöneticilerden bunların hesabı sorulur.
Platformumuz, müze inşaatını ve uygun olmayan müze yatırımına yol açan idari kararların hepsini yargıya götürmekte ve Osmaniyenin sahipsiz olmadığını göstermekte kararlı ve azimlidir.
Heybetli antik ve kurtuluş savaşı geçmişi ve kültürel değerleri ile güzel günler görmeyi hak eden Osmaniye'nin Çağdaşlaşma yolunda küçük hesapları ve ikbal peşinde olmayan ona layık yöneticileri elbet birgün olacaktır.