24 Şubat 2010 Çarşamba

KÜLÜTÜR BAKANINA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

KÜLTÜR BAKANINA TEŞEKKÜR PLAKETİNİ SONUNDA VERDİK

























Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Osmaniye Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde oluşturulan Bela Bartok Müze ve Sergi Salonu'nun açılışı için Macaristan Kültür Bakın ile ilimizi ziyaret ettiğinde, Osmaniye Valiliği Özel Kalem Müdürlüğüne baş vurarak, her iki bakana da gezilerini uygun bir anında mümkünse Bela Bartok Salonu açılış töreninde kendilerine, Osmaniye Müze Müdürülüğü'nü açılması, ve Kastabala kazılarındaki desteklerinden ötürü Osmaniye Müze ve Kastabala Çevre Platformları olarak el ürünü Kastaba çizimleri olan çini tabak üzerine yazılmış bir teşekkür plaketi vermek isteğimizi bildirdik.
Valilik özel kalemi bizi Vali Yardımcılarından birisine gönderdi. İl kültür müdürünün de tesadüfen bulunduğu makam odasında vali yardımcısına isteğimizi ilettik. Vali yardımcısı, Macaristan Bakanı'nın bu işle ne ilgisi var şeklinde garip bir soru sordu. Biz de birine verirken diğerine vermemek olmaz, hem biz Osmaniyeyi temsil ediyoruz ve ona da günün anısına kalıcı bir hediye vermek istiyoruz, dedik. V. Yardımcısı, bu işleri vali Celalettin Cerrah'a açmadan size ne olumlu ne de olumsuz bir cevap veremem dedi.

Biz cevabı almıştık aslında.
Bunun üzerine plaket töreninde bizzat bulunmak üzere sırf bu nedenle İstanbul'dan gelen Arif Keskiner ağabeyimize, arkadaşı olan sayın bakana durumu açması için görüşmeye çalışması ve müze binası üzerinde oynana oyunlardan haberdar etmesi amacıyla çabalamasını rica ettik. Nitekim, açılış töreni sonunda Arif Keskiner, bakanla yenen öğle yemeğine bakını kendisini muhabbetle davet etmesi üzerine katıldı ve kendisine durumu biraz açıp kendisine Karetepe'de plaket vereceğimiz söyledi.

Karatepe'de ise 94'lük Karatepe Çınarı Halet Çambel, misafirlerini bekliyordu. Ondan bakanımıza verilecek çini tabağı kendisinin vermesini istedik. Bizi kırmadı. Macaristan Bakanınkini da Arif Ağabey verdi. Tabakla birlikte bakanla yalnız görüşme fırsatını pek verilmeyen Halet Çambel bakanın koluna girerek kısa bir ikili yürüyüş yaparak sorunlarımızı dile getirdi ve bakanın eline isteklerimizi anlatan bir mektup verdi ve vasiyetini bakanı kulağına fısıldadı: "Müze binamızı başka bina ile değiştirme ve Aşağı Bozkuyu' ile Köyyeri köyleri arasına yapılacak, Karatepe Açık hava müzesi ve Milli Parkına çok yakın ve rüz gar yönü önüne kurulmak istenen Çimento fabrikasına izin verirsem hakkımı helâl etmem"

Hiç yorum yok: