15 Aralık 2008 Pazartesi

BASIN AÇIKLAMASI


Çimento Fabrikasına Karşı Osmaniye Kastabala Platformu
Basın Açıklaması

Sevgili hemşerilerimiz,

Bildiğiniz gibi “Çimento Fabrikasına Karşı Osmaniye-Kastabala Platformu” olarak Kesmeburun Köyü bitişiğine ve Kastabala Antik Kenti kalıntıları üzerine Üniversal Çimento tarafından yapılması düşünülen çimento fabrikasının uyduruk ÇED raporunun iptali için Adana 2. İdare Mahkemesine iptal davası açmıştık.

Çünkü bu çimento fabrikası yapılırsa; yılda 204 301 ton kömür yakılacak; En az 5000 yıllık geçmişi olan Akdeniz Bölgesi’nin EFES Harabeleri olma kapasitesindeki Kutsal Hierapolis Kastabala Antik kentinin geri dönmemek üzere kaybedilmesi nedenli manevi ve turistik maddi kayıplar olacak; Yer altı sularımız kirlenecek; Bölgede yetişen ürünlerin satış fiatlarında düşüş olacak; Fabrikanın baca gazı ve toz emisyonları nedeniyle hava kirliliğinin getirdiği insan, hayvan ve bitki sağlığı zararları olacak; Asit yağmurlarındaki artışın getirdiği tarımsal kayıplar olacak; Tarımsal Arazi ve gayri menkul fiyatlarında düşüş olacak!

Mahkeme bizlerden 4.500 YTL bilirkişi ücreti talep etmişti. Aşağıda adı geçen gönüllülerin katkılarıyla bu para kısa sürede toplanarak süresi içinde ilgili hesaba yatırıldı.
Bilirkişi ücreti için katkıda bulunan;
Arif - Hasan Keskiner, Fehmi Kahraman, İntikam Babaoğlu, Doğa Derneği, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Çalışanları, Sabriye-Sinan Demirci, Umur Gürsoy, Fahri Ünal, Halil Çelikkıran, Münir Keskiner, Adsız Teyze, Turgut Sır, Mehmet Kaya, Güner Dinçer, Halet Çambel, Murat Akman, İsmail Benli, Ali Murtaza Doğan, İrfan Erdem, Hilmi Çamurdan, Adnan Şahin Karamustafalıoğlu, Emine Sofuoğlu, Hasan Göktekin, Kürşat Ekim, Ali Erdoğdu, Fahri Küçük, Salih Seyhanlı, Mahmut İmadoğlu, Muharrem Erdoğdu, Şevket Geldi, Hakkı Şenyiğit, Namık Şenyiğit, Savaş Seyhanlı, Özdoğan Poyraz, İbrahim Karayiğit, Cilasun Karakurum ve Metin Önal’a platform adına teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Üniversal Çimento temsilcilerinin yeni bir yer arayışı içinde olduklarını duyuyoruz. Tarım arazilerimizi, sulak alanlarımızı ve insan sağlığını etkileyecek bir yer seçmeleri durumunda bizi yine karşılarında bulacaklardır. Kirli teknolojilerine ülkemizin ihtiyacı yoktur.

Platform adına
Halil Çelikkıran

1 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.