30 Kasım 2008 Pazar

ADANA'DA VE ANKARA'DA HAKİMLER VAR

Milliyet Gazetesi'nin 30 Kasım 2008 Pazar günü yayınladığı http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&KategoriID=5&ArticleID=1022464&Date=30.11.2008&b=Cevreciler%20betonu%20yendi&ver=87 adresinde okuyabileceğiniz "Çevreciler Beton'u Yendi" başlıklı haber bizleri pek sevindirmedi.

Zira, Çukurova bir tarım ve medeniyetler beşiği. Mete Bülgün, Çimento fabrikasına, gitsin İngiltere'de veya İspanya'da yer arasın. Çukurova'da 15 km'lik hangi mesafede zarar vermeyeceği bir yer, yerleşim yeri, doğa alanı, tarım toprağı, orman, sulak alan , sulama havzası bulabilir ki?

Olsa olsa ÇED raporlarına yalan bilgiler ve beyanlar koyarak bölgeyi bilmeyen ilgilileri ve yöneticileri kandırabilirler; bizleri değil. Güya fabrikasını şikayet eden bizler "ne bölgeyi biliyormuşuz ne de ne de kenti gezmişiz." Yalan söylemeyi meslek edinmişlerden ancak böyle açıklamalar beklenirdi.

Böyleleri bilmelidirler ki Adana'da ve Ankara'da hakimler vardır ve bu ülkenin doğa ve çevre korumacıları dimdik ayaktadır.

Hiç yorum yok: