19 Eylül 2016 Pazartesi

TARIK AKAN’A GÖNÜL BORCUYLA
27 Ocak 2010 Osmaniye Öğretmenevi Bahçesinde (Tarık Akan'ın sağındakiler Halil Çelikkıran, Umur Gürsoy ve Arif Keskiner)
Sevgili Arkadaşlar,
Osmaniye Kastabala Çevre ve Müze Platformlarımızın eylemli destekçisi, iyi insan, iyi sanatçı, Atatürk, Nazım Hikmet ve İlhan Selçuk'un sevdalısı sevgili Tarık Akan'ı 16 Eylül 2016 tarihinde kaybettik. 
Tarık Akan, 27 Ocak 2010 Osmaniye'ye gelerek Müze binamızın yıkılmaması ve Kastabala Antik kenti üzerine yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı yürüttüğümüz mücadelemizin paneline ve toplantılarına katılmış, platformlarımıza görüşme randevusu vermeyen dönem valisi Celalettin Cerrah'a durumu anlatmak için görüşme talep edip baskın biçiminde, TV kadını Müge Anlı’nın bir ilköğretim okulunda açtığı anaokulu törenine gelen vali ile görüşmüş; sesimizi yüksek sesle iletmişti. bkz. OSMANİYE KASTABALA ÇEVRE PLATFORMU (http://kastabala80.blogspot.com.tr/)
Toprağı bol olsun.
Tarık Akan hakkında düşüncelerini yazmak, anılarını paylaşmak isteyenler bu adresteki mücadelemizin bloğu olan http://kastabala80.blogspot.com.tr/ adresindeki Tarık Akan yazılarımıza yorum yollayarak kendisini yazı ve resimlerle anabilirler.
Arif Keskiner ağabeyimizin can dostu olan Tarık Akan için kendisini rahatsız etmemek ve yoğun telefon trafiğinde yormamak için aramadım; buradan başın sağ olsun diyorum.
Hepimizin ve Osmaniyeli çevrecilerin başı sağ olsun.

Umur Gürsoy, 19.09.2016

Hiç yorum yok: