12 Mart 2014 Çarşamba

Heike Bahar Suseven'i Yitirmişiz de Haberimiz Geç Olmuş

Umur Gürsoy

Ocak 2014'de Halet Çambel'in cenazesine Urfa-Göbeklitepe kazısından giderken Osmaniye'ye uğrayan Arkeolog arkadaşım Murat Akman ile yaptığımız bir iki saatlik sohbette Halet Abla'nın mirasını korunması ile ilgili sorunları konuşurken Akkyaka'daki evlerinin korumasında güven duyulacak birisi, Heike var orada, demiştim. Murat, Heike de gitti, demişti. Ben şahsen tanışmadığım için adından dolayı herhalde Almanya'ya dönmüştür, dedim içimden. Neden, diye de sormamıştım. 




Heike ile çimento fabrikası mücadelesi sırasında yazışmış ve kendi Akyaka Derneği'nin veb sayfasından Kesmeburun'a (Kastabala'ya) yapılacak çimento fabrikası için açılan imza kampanyasına destek verilmesini sağlamıştı (bkz. http://www.akyaka.org/index_tr.html ve http://www.baharsuseven.com/).

Bugün (12 Mart 2014), Saynur Gelendost için bir anı kitabı yazan Gaye Cön Şakar'ı kitabın bir resmine ulaşmak için google üzerinden taratırken Heike ile ilgili bir haberi gözüme çarptı. Heike'yi (Bahar Suseven'i) 18 Temmuz 2012'de Akyaka Mezarlığında sonsuzluğa uğurlamışız. Murat'ın "Gitti" deyişi oymuş.



Türkiye'yi kendine vatan edinmiş bu güzel kadını geç te olsa saygı ve sevgiyle biz de anıyoruz (bkz.http://www.akyaka.org/bahar/bahar_hurriyet.pdf ve http://yesilgazete.org/blog/2012/07/18/gule-gule-heike/). Güle güle Bahar. Bu dünya ve Kastabala için çok teşekkürler.