20 Ekim 2009 Salı

Gecikmiş Haberler-7: Erzin Termik Santralleri konulu Dünya Bankası Temsilcisi toplantısı

18 Eylül 2009 tarihinde Dünya Bankası uzmanının yaptığı yöre çevrecileri toplantısına katılan Halil Çelikkıran'ın kısa basın açıklaması ve toplantı resimleri şöyleydi:

Sevgili Arkadaşlar

Dünya Bankası temsilcisi Zeynep Güvener Hanımla Erzin’de yapılan toplantı dün akşam (17 Eylül 2009 Perşembe günü) saat 19:30 da başlayıp 22:30 da sona erdi.

Toplantı Yeşilkent Sulama Koop. Başkanı Mustafa Beyin hazırladığı salonda;
Sadun Bölükbaşı (ÇETKO başkanı) yönetiminde otuza yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla çok muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. Öylesine donanımlı ve dersine iyi çalışmış insanların karşısında Zeynep Hanım gerçekten çok şaşırdı,ve zaman zaman konuşan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve Erzin gönüllülerinin çarpıcı açıklamaları karşısında söyleyecek kelime bulmakta zorlandı.Sadun Bey oturumu bitirmese hiç gitmeye niyeti yoktu ,Zeynep Hanım yarım saat da dışarıda sohbet etti.

Değerli arkadaşlar söylenecek ne varsa, konuşulması gereken ne varsa konuşuldu dün gece, Zeynep Hanım o kadar etkilendi ki,ekmeği elinden alınmak istenen Erzin Halkının çok kararlı ve bir o kadar da cesur sözleri karşısında çok duygulu anlar yaşandı,Sadun Bölükbaşı da oturumu çok güzel yönetti.Bir üreticimizin Zeynep Hanıma hediye ettiği iki sandık okitsu cinsi mandalina görülmeğe değerdi.

Figen Doran’ın (Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi Dekanı) gönderdiği ve Sadun Bölükbaşının okuduğu,çok içten ve çok anlamlı dizelerle dolu mesaj ;''Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin elele vererek suladığı bu bereketli topraklar.....diye uzanan sözcükler salondaki herkesi çok duygulandırdı.

Toplantıya katılan konuşmacılardan Prf.Dr HAYDAR Şengül ( Tarım Ekonomisti); Yeşilkent Sulama Koop. Bşk. Mustafa Bey; Cemal ERTAÇ (Erzin Çevre Koruma Der. Bşk.); Levent EMİROĞLU (Erzin Gönüllüleri Der.); Sadun BÖLÜKBAŞI (Adana ÇETKO Bşk.); Halil ÇELİKKIRAN ( Osmaniye Çevre Platformu Sözcüsü); İsmail hakkı ATAL ( Av.); Remzi KARAKAYALI ( Çevre Müh.); Necdet SÖKMEN ( Termik Santral Karşıtı Platform Sözcüsü); ve Oktay DEMİRKAN ( TÜRÇEP dönem sekreteri) kendi alanlarındaki bilgi birikimleriyle Erzin ve yakınlarına neden termik Santral yapılmaması gerektiğini çok açık ve net olarak anlattılar. Termik Santral karşıtı mücadeleye kararlılıkla sahip çıktıklarını vurguladılar. Bu kararlılığı Zeynep Güvener Hanım’ın Dünya bankasına ileteceğini umuyoruz.

Halil ÇELİKKIRAN
Osmaniye Çevre Platformu Sözcüsü

Hiç yorum yok: