20 Ekim 2009 Salı

Gecikmiş Haberler-3: Burnaz Siteleri Termik Santrallara Karşı Pankart açtı

Umur Gürsoy, 12 Eylül 2009'da şu mesajı ve resimleri yollamıştı:

Burnaz Siteleri Termik Santrallara Karşı Pankart açtı

Bu yazın sonunda en sonunda astırabildiğimiz ve bayramda da asılacak olan pankartlarımız. Geç ve güç oldu ama güzel oldu.

Yumurtalık Körfezinde denizde diğer sitelerde yazlığı olan bulunan Osmaniyeli ve Erzinli ve Antepli arkadaşlarımızın da aynı şeyi yapmaları lazım. Size bir tane de Sugözü panoraması ve ona kömür getiren boşaltılmayı bekleyen devasa gemilerin fotoğrafını gönderiyorum. Sugözü Termik santralının kurulu gücü 1200 MWe ve ithal kömürle çalışıyor.

(İçinde Burnaz sahiline yapılacak 7 tanesinin de bulunduğu,) Erzin ve Dörtyol'un da bulunduğu İskenderun ve Yumurtalık sahili arasındaki 50 kmlik sahile birbirne çok yakın toplam kurulu güçleri 7 (yeri adet) Sugözü Termik santralı olan irili ufaklı tam 17 kömürlü (biri doğal gaz ve kömür çevrim) termik santral kurulması planlanıyor. Ne dersiniz? Yazlıkların(ızın) fiatı artar mı?:((

Bir de Sugözü termik santralı nedeniyle suyu 8-12 derece ısınan körfezde çoğalan dev deniz analarından bir kaç grup resmi de hediyem olsun. Çukurova Üniversitesi Su ürünleri mi yoksa Hatay M. Kemal Üni Su ürünlerinden bir bilgin geçenlerde Renkli basını Çukurova ilavelerinden birisine güya şöyle yumurtlamıştı : "Akdeniz'in suyu ısındı o yüzden Kızıldeniz'de ki deniz anaları İskenderun Körfezini sevdi. Korkacak birşey yok." Yahu niye ısındı Akdeniz'in suyu? Bugüne kadar niye sevmemişler dev deniz anaları da şimdi sevmeye başlamışlar körfezi ve deniz anaları balık yumurtası ile mi besleniyor acaba? Zaten bozulan balık yatakları ve deniz doğasına bir de deniz anası saldırısı ve saygıdeğer bilginlerimizin nedenselikten yoksun yumurtlamaları! Hiç kimse de yanıt vermedi kendisine. Taşlar bağlı malum.
Bayramda ben Bursa'da anne baba eli öpmedeyim. Herkes iyi bayramlar.
Sevgilerimle
umur gürsoy







































Hiç yorum yok: