9 Aralık 2008 Salı

OSMANİYE TANITIM DERNEĞİ'NDEN KASTABALA'NIN KORUNMASI İÇİN MÜZE MÜDÜRÜ ATANMASI İSTEĞİ

Osmaniye'de yayımlanan Haftalık Cebelibereket Gazetesi'nin 04-10 Aralık 2008 tarihli sayısındaki "Müze Müdürü Nerede?" başlıklı haberde "Osmaniye Tanıtım Derneği'nin Osmaniye Müze Müdürü'nün atanması ile ilgili yaptığı çalışmaları dosya halinde Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmek üzere Osmaniye Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim ettiği" belirtildi.
Haberde Dernek Başkanı Ömer Bahçeci: "Kaleler şehri Osmaniye'nin her köşesinde farklı tarihe ev sahipliği yapmış kaleler, ören yerleri, mozaik alanları, höyükler bulunduğu; bu tarihi değerlerimizin hak ettiği duruma gelebilmesi ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi için Osmaniye'ye müze müdür atanması gerektiği istendi. Açıklamada, müze binasının hazır olduğu belirtildi ve Gaziantep Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün Osmaniye Kastabala'daki arkeolojik kazı çalışmalarına 125 000 YTL bütçe ayırdığını, bu konu ile ilgili olarak ta Osmaniye il encümeni üyelerimizin gerekli hassasiyeti göstererek ilk adımları atması ve Osmaniye'deki siyasi partilerin de konuya gerekli ilgiyi duyması istendi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Osmaniye Tanıtım Derneği üyelerinin Kastabala Platformu ile omuz omuza çalışması, Kastabala'nın kazı çalışmasının bir an önce başlatılması isteğinin basın-yayın araçları ile duyurulması girişiminde platform temsilcilerine destek vermelerini bekliyoruz. Bunun sonucunda Osmaniye'nin tanıtımında büyük bir adım atılmış olacaktır.