30 Kasım 2008 Pazar

MAHKEME BİLİRKİŞİ ÜCRETİ İÇİN YARDIMINIZ GEREKİYOR

Köylük yerdeki kimi para ve işçilik isteyen işlerinin yapılmasında iki yöntem kullanılır: parası olmayan aile üyelerinin eli kürek tutan gençlerinin emeklerini katmalarına 'imece'; gücü kuvveti yerinde olmayan veya beden gücü yerine mal ya da para verecek kadar hali vakti yerinde olan ya da memleketlerinden uzakta gurbet eldeki köylülerin katkısını almak için toplanan paraya da 'salma' denir.

Osmaniye'de Kastabala antik kenti kalıntıları üzerine ve Kesmeburun köyüne 250 metre uzağa ve Tarihi Karatepe Açık hava müzesi ve Milli Parkına, Kırmıtlı Doğa Koruma alanı ve Kuş Cennetine ve Yaşar Kemal'in köyü Hemite'nin (Gökçedam) çok yakınına kurulmak istenen çimento fabrikasının yürütmeyi durdurma ve ÇED raporunu iptali istekli davamızda bilirkişi tayini aşamasına gelindi. Mahkemenin platformumuzdan istediği 4500 YTL bilirkişi ücretini 10 gün içerisinde toplamamız gerekiyor.

Şu sıralar Doğa Derneği Doğa Bisikletçilerinin imecesi ile güzel bir destek aldık; "Kastabala Vadisine Sadakat Bisiklet Turu" başarıyla tamamlandı. Şimdi hali vakti yerinde olan dünya köylülerimizin katkısını almak için salma salmaya sıra geldi

100 YTL'den fazla para göndermek isteyenlerin gerekenden fazla paranın toplanmaması için bizlerle eşgüdüm içerisinde önceden bize bildirerek para yollamalarını rica ederiz.

Banka hesap numaralarımız ve iletişim bilgilerimiz şöyledir:

Halil Çelikkıran: e- posta: hcelikkiran@yahoo.de
Banka Hesap No: ING Bank Osmaniye Şubesi (Banka kodu: 272) 3088812 nolu hesabı (eski OYAKBANK)

Umur Gürsoy: E-posta: sonbursali@yahoo.com
Banka Hesap No: İş Bankası Antalya Şarampol Şubesi (Banka şube kodu: 6207) 0240061 nolu hesabı

Hiç yorum yok: