6 Kasım 2008 Perşembe

İmza Kampanyamız Yeni Adres ve Yeni Metinle ve İki dilde (Türkçe ve İngilizce) Yeniden Devam Ediyor

İmza Kampanyası Yeni Metni (Türkçe ve İngilizce)

İmza kampanyamız yeni (daha kısa) metinle ve yeni http://www.osmaniyearkeolojikmiras.com/kastabala.html adresinden devam ediyor. Lütfen Türkçe ve İngilizce olarak aşağıdaki imza metnini siz de onaylıyorsanız, verilen adrese tıklayıp istenen kısa bilgileri yazarak imza kampanyamıza katılınız. Yurtiçi ve yurtdışı tanıdıklarınız ve arkeoloji -çevre dostlarınıza duyurup imza vermeye davet ediniz. Eskiden imza verenlerin de tekrar imzalamasını rica ediyoruz. Sevgilerimizle.

HİERAPOLİS KASTABALA ANTİK KENTİNDE ÇİMENTO FABRİKASINA HAYIR!

Hierapolis Kastabala antik kenti, Osmaniye il merkezinin 12 km kuzeyinde, Ceyhan nehrinin kuzeyden batıya doğru çizdiği geniş kavis içinde konumludur. Bir kale ile taçlı kayanın eteğinde kurulu olan antik kent, batıda Tavşantepe, kuzeyde Çamlıbel mahallesi, doğuda Kazmaca köyü güneyde ise Kesmeburun köyünü kapsayan bir yayılım alanına sahiptir. Kilikya Bölgesinde Amanosların batısında stratejik coğrafi konuma sahip Hierapolis Kastabala antik kentinde üstünü yorgan gibi örten toprak yüzeyinde görülebilen sayısız yapı bulunmaktadır: İki adet sütunlu cadde, hamam, tiyatro ve stadyum, iki adet kilise, su kemeri ve çeşitli kalıntılar.Bir hazine arazisi olan antik kentin yayılım alanı içine özel girişimciler bir çimento fabrikası yapmayı planlamaktadırlar. Bu fabrikanın yapılmasıyla, Anadolu kültür mirasının en güzel eserlerinden biri olan antik kent, Ceyhan nehri havzasında yaşam bulan yabanıl hayat ve doğa, tarım ve kırsal yaşam çimento fabrikası yapımı ile geri dönülemez bir şekilde zarar görecektir.Hierapolis Kastabala antik kenti tüm insanlığın kültür mirasıdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkalım.Çimento fabrikası yapımını protesto etmek ve durdurmak için imza kampanyasına katılın.

NO TO CEMENT FACTORY IN THE ANCIENT CITY OF HIERAPOLIS KASTABALA!

Ancient city of Hierapolis Kastabala is situated 12 km North of Osmaniye City Center where the River Ceyhan meanders widely from North to West. The ancient city founded at the skirts of a rock crowned by a castle has a chora expanding to Tavşantepe at west, at North to Çamlıbel, Kazmaca village at east and Kesmeburun village. Strategically located in Cilicia before the Amanus Gates Hierapolis Kastabala is buried with soil, not yet excavated, preserves some of its monuments rising above earth, such as colonnaded streets, baths, churches, theatre, stadium, aqueduct and various structures.At present, private entrepreneurs plan to build a cement factory within the chora of the ancient city of Hierapolis Kastabala. A cement factory will destroy the ancient city, which is one of the precious assets of cultural heritage of Anatolia; it will destroy nature, wild life; it will gradually destroy agriculture and country life.The ancient city of Hierapolis Kastabala is an asset of world cultural heritage and humanity. Let's protect it.Join the campaign to protest and to stop construction of the cement factory.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Büyük Önder ATATÜRK "Tabiatı Korumak Aklın İcabıdır." Diyor o zaman neden bozuyorsunuz.Yaratandan dahamı güçlü,Akıllı ve ilim sahibisiniz? Gölge etmeyin yeter.....Özer S.ÖZGÜÇ e-posta: ozerozguc@mynet.com