20 Ekim 2008 Pazartesi

İMZALAR TOPLU BASIN AÇIKLAMASI İLE BAKANLIKLARA POSTALANDI







18 Ekim 2008

Sayın Basın mensupları ve değerli Osmaniyeliler,

Bilindiği gibi İlimiz Merkez İlçe Kesmeburun Köyü'ne 250 metre mesafede ve Kazmaca Köyü başta olmak üzere pek çok yerleşim yerinin hakim rüzgarının estiği yönün önünde ve dünyaca ünlü ve Akdeniz Bölgesinin Efes Harabeleri önemindeki Kutsal Hierapolis Kastabala antik kenti kalıntıları içine inşaa edileceği için karşı çıktığımız Çimento Fabrikasına Karşı yöremizde toplanan 45 sayfa uzunluğunda 650 kişinin imzalarından oluşan ıslak (kağıt üzerinde atılan) imza kampanyası şimdilik sonuçlanmıştır.

İnternet üzerinden yürütülen elektronik imza kampanyamıza yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman kilitlenmeler olması nedeniyle sadece 993 kişinin imza verebildiği anlaşılmıştır. Çok yakında internetdeki http://kastabala80.blogspot.com/ adresindeki web sayfamıza yeni bir imza kampanyası eklenerek internet üzerinden yürüttüğümüz kampanya devam ettirilecektir.

Ayrıca platformumuzun İstanbul ayağımızın sanatçılar arasında yürüttüğü “Kastabala’ya çimento Fabrikasına Hayır" imza kampanyasına ilk imzayı Yaşar Kemal atmıştır.

Bugün göndereceğimiz vatandaş ve köylülerimizin imzalarından başka halen platformumuzu oluşturan ve imzaları ile destek veren kuruluş ve sanatçılar şöyledir:

ÇİMENTO FABRİKASINA KARŞI OSMANİYE KASTABALA PLATFORMU BİLEŞENLERİ ve DESTEKÇİLERİ

Platform Bileşenleri: Osmaniye Çevre Dostları Platformu, Doğu Akdeniz Çevrecileri (DAÇE) Platformu (23 çevre koruma örgütünden oluşur), Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Hacı Bektaş Veli Derneği, Eğitim –İş Osmaniye Temsilciliği, Eğitim-Sen Osmaniye Temsilciliği, Osmaniye Çiftçiler Derneği, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültürü Derneği, Adana-Osmaniye Tabip Odası Osmaniye Temsilciliği, Osmaniye Eczacılar Odası.

Platform Destekçileri: Osmaniye Barosu, Adana-Osmaniye Tabip Odası, Mimarlar Odası Adana Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, TEMA Vakfı Genel Merkezi, ÇEKÜL Vakfı, Arkeologlar Derneği, Doğayı Koruma Derneği, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, Sinema Sevenler Derneği, Sinema Oyuncuları Derneği, Nazım Hikmet Kültür Sanat Vakfı, Film Yönetmenleri Derneği, Çukurova Doğa Derneği, Türkiye Biyologlar Derneği, İstanbul Osmaniyeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Doğa Derneği, Kazmaca Köyü Muhtarlığı, CHP, SHP, DSP, İP, EMEP İl Başkanlıkları,
Destek veren sanatçı ve bilim insanlarından bazıları:

Yaşar Kemal ve Arif Keskiner, Demirtaş Ceyhun olmak üzere Rutkay Aziz, Tarık Akan, Zeki Ökten, Nur Sürer, Bülent Kayabaş, Menderes Samancılar, Çetin Öner, Taner Barlas, Ülkü Ayvaz, Sunar Kural, Aydın Boysan, Alaattin Aksoy gibi sanatçıların yanı sıra Prof. Dr Türkan Saylan, Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Prof. Dr. Aydın Aytuna, Prof. Dr. Güven Arsebük ve Prof. Dr. Türkel Minibaş gibi sanatçı ve bilim insanları.

Hepinize platform adına sevgilerimizi sunarım.

ÇİMENTO FABRİKASINA KARŞI
OSMANİYE KASTABALA PLATFORMU
Sekreteri
Halil ÇELİKKIRAN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

destekliyorum

Adsız dedi ki...

bir tarih mozaiği üzerine kurulmuş olan Türkiye'nin tarihini bu hızla yok etmeye çalışması inanılmaz bir olaydır.Bugün bizler tarihimizle varız tarihimizle turistleri bu ülkeye çekiyor ve aslında onların bildikleri gibi olmadığımızı anlatıyoruz tarih bu kadar basite alınamaz tarihimiz bir çimento fabrikasının altında yatamayacak kadar zengindir.